Pozivamo vas da prisustvujete konferenciji grupnih i društvenih odnosa sa „Građanima u promišljanju”

/ / Vesti / 29. 06. 2023.

Beogradska konferencija grupnih i društvenih odnosa sa „Građanima u promišljanju” na temu: „Kako da razgovaramo o destrukciji koja nas je zadesila?” održaće se 30. juna i 1. jula u Beogradu, u ulici Petra Lekovića 115.

Na konferenciji učestvuju: Marina Mojović, Jelica Satarić, Marija Jevtić, Danilo Pešić, Dragoslav Stefanović, Marijana Ajduković, Stefan Cerovina, Branka Bakić, Dragana Dragojević, Sanja Jokić, Marija Kamatović, Milica Spasić i drugi aktivisti Psihosocijalne sekcije DGAB. 

O konferenciji grupnih i društvenih odnosa sa „Građanima u promišljanju”

Destrukcija koja nas je zadesila u školama početkom maja… toliko tragična, zastrašujuća, obeshrabrujuća, beskonačno rastužujuća… tu je svuda oko nas i u nama, u tkivima našeg društva i naših zajednica, celih sistema, u našim školama, bolnicama, komšiluku, porodicama, medijima… Šta nam se to dešava i kako ćemo dalje, pitamo se svakodnevno, danju i noću. Pokušavamo da promišljamo. Umemo li da razgovaramo? Psihosocijalna sekcija DGAB je ovaj put pripremila kombinovanu metodu rada i organizovala događaj otvoren za sve zainteresovane na ovu temu. 

O metodama „konferencije grupnih odnosa” i „Građani u promišljanju”

„Konferencije grupnih odnosa” (Group Relations Conferences) su psihoanalitičke iskustvene konferencije na raznovrsne teme razvijene u Britaniji šezdesetih godina, a sada se primenjuju širom sveta kao složena metoda učenja kroz iskustvo. Prva takva konferencija u Srbiji održana je ovog meseca u Beogradu.

„Građani u promišljanju” je naziv metode razvijene u Srbiji (Mojović i Satarić) dvehiljaditih godina kombinovanjem više tehnika iz psihoanalitičke porodice (grupna analiza, terapijska zajednica, grupni odnosi, društveno sanjanje, „listening post” itd.). Zainteresovanim učesnicima pruža mogućnost da u podsticajnom okruženju razgovaraju o raznim društveno-psihološkim temama iz uloga građana Srbije, Evrope i sveta, o aktuelnom trenutku u društvu i našim zajednicama, kao i u drugim društvima – iz svojih različitih perspektiva brojnih građanskih uloga: kao zaposlenih radnika i saradnika, nezaposlenih ili penzionera, kao rođaka, supružnika, roditelja ili dece, kao komšija ili prolaznika na ulicama, kao društveno-političkih sagovornika, učesnika u kulturnim događajima, birača, lidera i menadžera u svojim organizacijama, sportskih navijača ili aktivista, pacijenata u zdravstvenom sistemu ili uloga pomagača itd. Ova metoda omogućava prilagođavanje aktuelnim situacijama i potrebama rada sa učesnicima ovakvih događaja.

Više o programu i organizaciji konferencije možete saznati OVDE. Učešće na radionici je  besplatno.

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.