Studentkinje master studija produkt dizajna održale izložbu u Galeriji FSU

/ / Vesti / 28. 09. 2023.

U četvrtak 14. septembra, u Galeriji FSU održana je prva u nizu izložbi radova studenata master studija produkt dizajna, pod nazivom „MIL-LIM”. Autorke ove zanimljive izložbe su studentkinje Lenka Petrović i Marta Glavčić, koje su prikazale radove nastale tokom školske 2022/23. godine u okviru programa PDP (Practice Design Practice), tj. radionica u okviru glavnih predmeta master studija.

Broj posetilaca te večeri govori o kvalitetu znanja i veština koje su studentkinje stekle tokom školovanja i potom primenile u svojim radovima. Takođe, ovo je još jedan odličan primer kako treba promovisati i motivisati mlade umetnike koji tek započinju svoju karijeru.

Studijski program koji podstiče slobodu izbora

Program Produkt dizajn podstiče slobodu izbora. Smatramo da je ukrštanje polja delovanja i te kako značajno, ali isto tako je u redu i specijalizovati se isključivo za jedan pravac… jer – sve JE dizajn.

Iako naši budući studenti mogu imati predznanja iz različitih oblasti jer dolaze iz različitih škola, čvrsto verujemo da je najvažnije da svako od njih poseduje ISTINSKO interesovanje za dizajn i kreativni rad, da ŽELI da radi na sebi i razvija svoju kreativnost i da poseduje STRAST, da stvara proizvode sa narativom, namerom i namenom. Koji će to tačno proizvodi i projekti biti, na studentima je da definišu… pošto – dizajn JE sve.

Dakle, šta je rezultat ovog studijskog programa?

Istina je da po završetku ovog programa najverovatnije nećete automatski postati umetnički direktor, ali mi ćemo vam pomoći da postanete kreator sa autentičnim izrazom, sposoban da odredi sopstveni put, bilo to u industriji ili samoprodukciji.

Practice Design Practice (PDP) predstavlja skup od šest vežbi/radionica koje se sprovode tokom jedne školske godine, vodeći studente kroz proces dizajniranja korak po korak. PDP je pažljivo planiran tako da sukcesivno pokriva širok spektar tema i oblasti stručnog rada, obuhvatajući različite tehnike, tehnologije i materijale.

Osim toga, podjednako važan cilj je i periodično preusmeravanje fokusa studenata: radeći ove vežbe, studenti prave kratke pauze od svog master rada, što im pomaže da naprave jednu pozitivnu distancu, digresiju, da promene svoju percepciju – drugim rečima, da sve sagledaju iz jedne drugačije perspektive.

Čestitamo našim studentkinjama na ovom izuzetnom uspehu i želimo im mnogo sreće u daljem radu!

Pogledajte fotografije sa izložbe:

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.