Uspešno održana deseta po redu tribina „Susreti”: Gost glumac Slobodan – Boda Ninković

/ / Vesti / 26. 04. 2024.

U sredu, 24. aprila, svi zainteresovani su imali priliku da slušaju proslavljenog glumca Slobodana – Bodu Ninkovića u okviru tribine „Susreti”, koja se održava na Fakultetu savremenih umetnosti. 

Gost tribine čuveni srpski glumac

Kao stalni član Pozorišta „Boško Buha” od 1986. do 1995. godine, odigrao je više od 30 premijera u predstavama koje je izveo oko 2.000 puta, a među njima su: Crvenkapa, Vasilisa prekrasna, Čarobnjak iz Oza, Kad je bio mrak itd.

Istovremeno je igrao i u drugim pozorištima: Beogradsko dramsko pozorište, Bitef teatar, Narodno pozorište u Beogradu i Zvezdara teatar. Od 1995. godine je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. 

Ostvario je zapažene uloge i u filmovima i televizijskim serijama. 

Boda je ostavio traga i u muzičkom životu Srbije. Sa Tišmom je objavio tri CD-a sa pesmama za decu. Njih dvojica su osnovali i rok grupu OPS, sa kojom su 1979. godine pobedili na 13. zaječarskoj Gitarijadi

Penzionisan je decembra 2021. godine kao stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Za svoje glumačke radove dobio je i nekoliko zvaničnih priznanja: Nagradu publike za ulogu Jermolaja Aleksejeviča Lopahina u predstavi „Višnjik” Jugoslovenskog dramskog pozorišta na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu; „Zlatno zvonce popularnosti” Centra za kulturnu animaciju Novog Sada; Nagradu stručnog žirija za lik Portosa u predstavi „Tri musketara” u Pozorištu „Boško Buha” na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu; Nagradu publike na „Nušićevim danima” u Smederevu; Godišnju nagradu Pozorišta „Boško Buha” i Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Dodeljena mu je i Svetosavska povelja grada Smedereva.

Velika nam je čast što smo imali priliku da ugostimo čuvenog glumca Slobodana – Bodu Ninkovića i radujemo se nekom ponovnom susretu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.