Prijavi se i postani deo nove klase 

Za pripremnu nastavu prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom. 

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

 

UKLJUČI SE U SAVREMENE UMETNIČKE TOKOVE

Dužina trajanja osnovnih akademskih studija: 4 godine (8 semestara)
Broj ESPB: 240
Akademski naziv koji stičete po završetku studija: diplomirani likovni umetnik

Novo vreme donelo je uzbudljive mogućnosti, pa tako umetnici u svom radu danas koriste raznovrsna izražajna sredstva. Njihova dela i dalje mogu biti tradicionalno likovna, ali se još češće realizuju kao performansi, akcije, video i internet umetnost ili instalacije koje obuhvataju više različitih formi. Upravo se rad nekih od najvećih umetnika današnjice označava kao multimedijalni.

Program Multimediji na Fakultetu savremenih umetnosti osmišljen je tako da obuči mlade kreativce da prepoznaju, istraže i razvijaju svoje različite talente i da ih zatim uspešno ukrste kako bi se multimedijalno izrazili u polju umetnosti i drugim srodnim oblastima.

Ukoliko vas zanimaju bogate mogućnosti koje nude video i digitalni mediji, zainteresovani ste za tradicionalne i moderne načine umetničkog izražavanja, želite da, kao svi veliki umetnici, stvarate u skladu sa svojim dobom, hoćete znanja i veštine koje će vam omogućiti da se ostvarite u svim sferama kreativnih industrija, onda su Multimediji na FSU pravi put za to.

 

KOME JE NAMENJENA MULTIMEDIJA?

Za sve koji poseduju višestruke talente i brojna interesovanja, za koje je jedna forma preuska da bi izrazili svoj talenat i imaginaciju, koji žele da se izražavaju kroz crtež, fotografiju, video, animaciju ili na neki drugi način, Multimediji će vam omogućiti da stvarate savremenu i upečatljivu umetnost.

 

Drugim rečima, program Multimediji namenjen je svim kreativnim pojedincima koji su spremni da svoje talente razvijaju ispitujući granice između umetničkih disciplina, ali i umetnosti i novih tehnologija, prirode, društvenog života…

 

Priprema za prijemni ispit

Na Fakultetu savremenih umetnosti imate priliku da se besplatno pripremite za polaganje prijemnog ispita i da na pravi način pokažete svoj talenat na ispitu koji vas očekuje. Na raspolaganju vam je neograničen broj konsultacija sa predavačima, iskoristite ih na najbolji način. Ne propustite mogućnost da dobijete stručne savete i usmerenja umetnika cenjenih u svojim oblastima.

Prijemni ispit

Na početku prijemnog ispita kandidat se predstavlja i govori o temama koje ga interesuju. U dogovoru sa profesorom kandidat ispunjava kreativne zadatke u vezi sa jednom od izloženih tema, birajući za to dva umetnička medija. Obavezno podnošenje mape sa crtežima malog formata, fotografijama ili video-zapisima. Nakon praktičnog prijemnog ispita sledi intervju sa kandidatom, uz pregled mape i radova sa praktičnog prijemnog ispita, u trajanju od 30 minuta.

Trajanje: 1 dan, 6 školskih časova, uz dodatni razgovor u trajanju od 30 minuta.

Saša Filipović
Saša
Filipović
Ružica Bajić Sinkević
Ružica
Bajić Sinkević
dj-stanojevic-fsu
Đorđe
Stanojević
Biljana Velinović
Biljana
Velinović
Zoran Todović
Zoran
Todović
Mirjana
Denkov
Jelena Keleuva
Jelena
Keleuva
Stefan Živković
Stefan
Živković
Vladimir Jočić
Vladimir
Jočić
Ivan
Bon
VojislavKlacarFSU
Vojislav
Klačar
Aleksandra Đorđević
Aleksandra
Đorđević
Uroš Dojčinović
Uroš
Dojčinović
Irina Tomić
Irina
Tomić
zorica_jelic
Zorica Lola
Jelić
Jovanka
Mladenović

Okosnicu nastave čine predmeti u okviru kojih se tokom svih godina studija izučavaju principi i norme stvaranja multimedijalnog umetničkog dela. Nastava je interaktivna i realizuje se u formi dijaloga, individualnih i grupnih konsultacija, debata, pri čemu se posebna važnost pridaje umetničkoistraživačkim procesima koji vode uspostavljanju autentičnog kreativnog izraza svakog studenta.

Uporedo sa istraživanjem načela multimedijalnog stvaralaštva, studenti prate redovnu praktičnu i teorijsku nastavu na fakultetu i na taj način stiču temeljno i sveobuhvatno obrazovanje iz oblasti savremene umetnosti.

ŠTA ĆETE NAUČITI?

Znanja i veštine koji su neophodni da biste postali multimedijalni umetnik sveobuhvatni su i raznovrsni. Zbog toga ćete nakon školovanja na FSU biti u stanju da se autentično umetnički izrazite na brojne načine. Naučićete:

 • kako da osmislite, postavite i realizujete složene umetničke instalacije;
 • kako da se kreativno izražavate koristeći crtež, sliku, skulpturu;
 • kako da umetnički istražite i upotrebite moderne tehnologije: video, animaciju, 3D modelovanje, video-igre i digitalne medije;
 • kako da povežete zvuk, sliku i tekst u jedinstveno i upečatljivo umetničko delo;
 • kako da iskoristite raznovrsne talente i, kroz spajanje različitih umetnosti, artikulišete svoju kreativnost.

SAVREMENI ČOVEK JE MULTIMEDIJALNO BIĆE 

Tehnološki razvoj je doveo do toga da mediji postanu sastavni deo naše svakodnevice. Mi se već izražavamo putem društvenih mreža, dokumentujemo svoj život posredstvom fotografija i video-zapisa, pratimo različite medijske sadržaje istovremeno – sliku, tekst, muziku. Ukratko, savremeno doba jeste doba multimedije.

Ono je ujedno i doba neprekidne promene. Za studente na Multimedijima aktuelno okruženju predstavlja izazov, a ne poteškoću. Upoznajući pojedinačne izražajne medije, njihove mogućnosti i ograničenja, kao i potencijale multimedijalnog stvaralaštva, oni stiču neophodna znanja i veštine za uspešan rad kako u domenu umetnosti, tako i kreativnih industrija.

ŠTA DALJE?

Nakon školovanja na programu Multimediji Fakulteta savremenih umetnosti naši studenti su osposobljeni da na stvaralački način odgovore na izazove današnjice. Njihovo polje delovanja nije samo umetnost već i široka i profitabilna oblast kreativnih industrija.

Razumevanje okolnosti u kojima čovek stvara predstavlja preduslov uspeha, a umetnik obučen za multimedijalni rad spreman je da osvoji, osmisli i kreira prostor za svoje delovanje. On je smeo, kreativan i inovativan, a sve to podržano je znanjima i veštinama stečenim na Fakultetu savremenih umetnosti.

 

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.