Vizuelne
umetnosti

najsavremenije školovanje likovnih umetnosti u regionu

Razvijajte svoj talenat za vizuelne umetnosti! Na ovom odseku možete birati neki od tri smera: Slikarstvo, Multimediju ili Grafiku.  Po završetku fakulteta možete se baviti slikarstvom, grafikom, ali i fotografijom, street artom, konceptualnom umetnošću, performansom i body artom, ilustracijom i stripom, primenjenim umetnostima, dizajnom i bilo kojom oblasti u umetnosti u skladu sa vašim senzibilitetom.

Saznajte više

Dramske
umetnosti

vrhunsko obrazovanje za buduće glumce

Za glumu je potreban poseban dar koji te izdvaja od drugih i čini te jedinstvenim. Zbog toga je ovo profesija o kojoj mnogi sanjaju, a samo najbolji imaju čast da u njoj postignu uspeh. Ako imate ovaj izuzetan dar, želju za učenjem i ambiciju da postanete važna ličnost na umetničkoj sceni, FSU je pravo mesto za vas.

Saznajte više

Grafički
dizajn

da talenat postane plaćeno zanimanje

Ukoliko želite da oblikujete vizuelne identitete brendova, bavite se formom, bojom, tipografijom, prelomom teksta i pripremom za štampu, najbolji način da usmerite svoj talenat je da upišete modul Grafički dizajn.

Saznajte više

Dizajn
enterijera

pretvorite prostor u svoju kreaciju

Imate oko za detalje, volite da planirate raspored nameštaja, interesuje vas unutrašnja arhitektura, volite da kombinujete boje i materijale? Zanima vas scenografija i dizajn nameštaja i tekstila? Školovanje na odseku Dizajn enterijera je najbolji izbor za vas. Usmerićete svoja interesovanja i na scenografiju i obezbediti karijeru u pozorištu i filmu.

Saznajte više

Dizajn
kostima

Stvarajte moderne odevne i scenske kreacije

Bilo da žele da kreiraju garderobu za široki auditorijum ili da se bave scenskim kostimom za pozotište i film, studijski program Dizajn kostima će izabrati kreativni ljudi koji žele da se njihova ideja vidi i da se realizuje u duhu modernog vremena. Studijski program Dizajn kostima insistira na kreativnom pristupu i stvaranju i realizaciji odeće u najširem smislu, te se studenti podstiču da grade sopstveni autorski profil.

Saznajte više

Menadžment umetničke produkcije i medija

postanite producenti modernog doba

Naučićete kako da razumete i analizirate umetnost, ali i da upotrebite svoju kreativnost. Imaćete priliku da savladate veštine koje su vam potrebne u svim fazama kreiranja umetničkog dela i njegovog plasmana. Postajete kompletni vizuelni, filmski, scenski umetnici i multimedijalno-dramski delatnici.

Saznajte više

Muzičke
komunikacije

Kreirajte savremenu muzičku scenu

Obožavate muziku i imate talenat za nju? Smer Muzičke komunikacije pomaže vam da kreirate savremenu muzičku scenu. Postaćete kompetentni za samostalno delovanje u produkciji muzičkih ali i drugih audio-formata. Naučićete kako da upotrebljavate zvuk u audio-vizuelnim delima, ali i medijima, kao i da samostalno prepoznajete, kreirate i plasirate muzičke sadržaje.

Saznajte više

Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja

Kreirajte sadržaj za nove medije

U današnje vreme potreba za relevantnim sadržajem postaje neophodnost. Današnji kreatori medijskog prostora su multimedijalni stručnjaci sposobni da formiraju i plasiraju pisane, video, muzičke i druge sadržaje. Program kreativnih komunikacija obučava vas da budete podjednako uspešni u oblasti medija, marketinga i PR-a, jednom rečju multimedijalni stručnjak za komunikaciju.

Saznajte više

Kreativni
biznis

Neka vaš posao dobije svoju umetničku stranu

Imate dobru ideju za start-up, ali želite da vaš mali biznis bude drugačiji u moru sličnih? Kreativnost je postala jedan od najvažnijih parametara koji neki brend ili kompaniju čini prepoznatljivom i dominantnom na tržištu. Na programu Kreativni biznis naučićete kako da svoj posao pokrenete, održavate i razvijate na kreativan način koji će ostati zapažen i doneti dobru zaradu.

Saznajte više

Mesto gde umetnost i tehnologija govore istim jezikom

u korak sa modernim duhom vremena

Fakultet savremenih umetnosti je jedan od prvih fakulteta scenskih i primenjenih umetnosti na ovim prostorima. Idemo u korak sa modernim duhom vremena i najsavremenije tehnologije sastavni su deo nastavnog programa. Gotovo dve decenije rada i mnogo uspešnih i priznatih umetnika su potvrda našeg uspeha.

Ako želiš da stvaraš umetnička dela budućnosti, napraviš pomak i ostaviš trag, Fakultet savremenih umetnosti je pravo mesto za najbolji početak tvog umetničkog stvaralaštva.

Saznajte više

Da li je FSU pravi umetnički fakultet za vas?

Odvojite 5 minuta i rešite test

Da biste proverili da li Fakultet savremenih umetnosti u potpunosti odgovara vašoj viziji idealnog umetničkog fakulteta, za vas smo pripremili ovaj 5-minutni test koji će vam pomoći da donesete najvažniju odluku u svojoj karijeri.

Izdvojite 5 minuta svog vremena i saznajte:

  • Da li će mi FSU pružiti umetničko obrazovanje kakvo želim?
  • Šta je to što pravi umetnički fakultet treba da priušti?
  • Da li je FSU dobar izbor za mene?
Započni test

Uvek otvoreni za nove ljude!

Donosimo budućnost u obrazovanje… Danas!
Ukoliko želite da nam se pridružite na tom putu, popunite prijavu u nastavku:


Šta dobijate?

mnogo je razloga da upišete
fakultet savremenih umetnosti

APLAUZI VEĆ TOKOM STUDIJA

Uspešno realizujemo veliki broj projekata, kroz koje se studenti predstavljaju publici već tokom školovanja.

+

TEHNOLOGIJA U NASTAVI

Studenti FSU-a uče u najsavremenijem okruženju, a u nastavi koriste najnoviju tehnologiju koja im u učenje čini bržim i zanimljivijim.

+

ZA UMETNIKE 21. VEKA

Savremeni umetnik spaja digitalno i analogno, bavi se programiranjem, animacijom, VR umetnošću i 3D printom. Takvi su studenti FSU-a.

+

PREDANOST PROFESORA

Pored ugledne umetničke karijere i bogatog iskustva, profesore FSU-a odlikuju izuzetna posvećenost i dostupnost studentima.

+

ONLINE PODRŠKA UČENJU

Na platformi za podršku učenju studenti dopunjuju znaje online, kroz multimedijalne materijale, testove i komunikaciju sa profesorima.

+

7 važnih stvari

koje svaki budući umetnik treba da zna
ako želi da bude uspešan:

Izveštaj u PDF formatu o aktuelnim težnjama u oblasti edukacije budućih umetnika možete preuzeti potpuno besplatno.

Preuzmite informator

Saznaćete sve o upisu, programima i posebnim pogodnostima za studente Fakulteta savremenih umetnosti.. Samo unesite svoj mejl i ime.

E-mail:

Preferred Format:

Ime:


Postani i ti deo generacije 2024/25

Upis u novu generaciju je u toku. Iskoristi poseban popust
koji važi za sve studijske programe.

 

Prijavite se »