Održana ispitna predstava „Dve stolice, krevet i gluma”

/ / Vesti / 29. 01. 2024.

U ponedeljak, 15. januara, na Fakultetu savremenih umetnosti, u Vežbaonici 203, studenti treće godine glume u klasi Irfana Mensura i asistenta Srđana Ivanovića izveli su predstavu „Dve stolice, krevet i gluma”. 

Istraživanje i izražavanje ljudskih iskustava kroz jezik, ritam i zvuk

Ova ispitna predstava sastoji se iz dva dela: prvi deo podrazumeva izvođenje scena kroz poeziju, dok drugi podrazumeva scene iz dramske literature.

Izvođenje scena kroz poeziju može biti izuzetno emotivno, umetničko i sugestivno iskustvo. Ovo podrazumeva da se poezija koristi kao sredstvo za prenošenje i izražavanje različitih scena i slika ili kao način da se ožive trenuci, emocije i likovi na umetnički način. Ova forma umetnosti pruža slobodu da se istraži i izrazi složenost ljudskih iskustava kroz jezik, ritam i zvuk, te su čitaocima ili slušaocima omogućeni bolje razumevanje scena koje se izvode i emocionalno angažovanje u njima.

Drugi deo ispita baziraće se na izvođenju scena iz dramske literature. Ovo je poseban vid umetničkog izraza koji se temelji na interpretaciji i prikazivanju scena iz pozorišnih ili dramskih dela. Ovo podrazumeva dramatizaciju tekstova i karakterizaciju likova kako bi se stvorila dublja emocionalna veza s publikom.

Izvođenje scena iz dramske literature može biti duboko emocionalno iskustvo, kako za izvođače tako i za publiku. To omogućava da se priče i likovi ožive na sceni i da se prenese duboko emocionalno iskustvo na posmatrače, što čini pozorište jednim od najmoćnijih izraza umetnosti.

Pogledajte fotografije sa održane predstave:


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.