Rajko Radosavljević

docent

Uža naučna odnosno umetnička oblast
Dizajn komunikacija

Predmeti
Dizajn nivoa i Dizajn karaktera

Rajko Radosavljević se akademski i profesionalno bavi multimedijalnim dizajnom, animacijom, ilustracijom, slikarstvom, video, audio i web produkcijom i fotografijom. Portfolio i brojni radovi kandidata su dostupni na više specijalicovanih multimedijskih kanala (YouTube, blogchuga, flickr, deviantart), webportala i web stranica.
Rajko Radosavljević je dostigao visok nivo umetničkog pristupa uz široko znanje tehničkih i tehnoloških alata potrebnih za implementaciju savremenih vizuelnih komunikacija. Izlagao radove na izložbama savremenih umetnosti u Beogradu, Solunu i Filadelfiji. Rajko Radosavljević je prestavio zapažen nivo umetničkog i zanatskog umeća u profesionalnim radovima tokom svoje dosadašnje karijere. Veći deo tih radova je dostupan javnosti preko Interneta u formi vido spotova, animiranih klipova, grafičkih ilustracija i fotografija.
Njegovi radovi pokazuju raznovrsnost i umeće u korišćenju tehnologija računarske animacije, grafičkog dizajna i video-audio produkcije. Ističe se veoma zahtevan rad na animaciji sihronizovanoj sa interaktivnim podom, kretanjem učesnika prestave i projekcionim bimovima što je bilo korišćeno za vreme ceremonija otvaranja i zatvaranja sportskog takmičenja Univerzijada održanog u Beogradu 2009 god.

U radovima na grafičkoj ilustraciji i opremanju dečije Zbirke najlepših Zmajevih pesama, autora Raše Popova, Beograd 2007, umetnik-dizajner je pokazao veliki senzibilitet i prilagodljivost dečijem uzrastu, a pri tome je dostigao i estetski nivo i karakterističnost koje su osvojile pažnju starijeg uzrasta. Na taj način je značajno doprineo visokim ocenama i dobrom plasmanu tog izdanja.

Komplementarni rad na muzici, umetničkim performansima i instalacijama je upotpunio prepoznatljiv umetnički, profesionalni profil i lični pečat kao urbanog, savremenog, pa i avangardnog tehno-umetnika.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.