Prijavi se i postani deo nove klase 

Za pripremnu nastavu prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom. 

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

 

Pretvorite prostor u svoju kreaciju

Dizajneri enterijera rade jedan od najkreativnijih poslova, koji je uz to i izuzetno dobro plaćen. Oni oblikuju privatne i javne prostore i uređuju mesta na kojima ljudi provode vreme.

Pored toga što se bave oblikovanjem prostora, oni određuju i njegovu atmosferu adekvatnom upotrebom određenih formi, boje, svetlosti, materijala…

Kome je namenjen odsek Dizajn enterijera?

Ukoliko imate oko za detalje, volite da planirate raspored nameštaja, interesuje vas unutrašnja arhitektura, volite da kombinujete boje i materijale, zanima vas scenografija i dizajn nameštaja ili tekstila, školovanje na modulu Dizajn enterijera je najbolji izbor za vas.

Na ovom odseku možete usmeriti svoja interesovanja i na scenografiju i obezbediti karijeru u pozorištu, kao i na filmu.

Takođe, imaćete mogućnost da se bavite dizajnom nameštaja ili rasvete i na taj način sva svoja interesovanja spojite u jedinstvenu celinu.

Priprema za prijemni ispit

Na Fakultetu savremenih umetnosti imate priliku da se besplatno pripremite za polaganje prijemnog ispita i na pravi način pokažete svoj talenat na ispitu koji vas očekuje. Na raspolaganju vam je neograničeni broj konsultacija sa predavačima, iskoristite ih na najbolji način. Ne propustite mogućnost da dobijete stručne savete i usmerenja cenjenih umetnika u svojim oblastima.

Prijemni ispit

Na prijemnom ispitu kandidat 3 časa radi zadatak za rad u oblasti enterijera iz Razumevanja prostora (perspektiva, proporcionalni odnosi). 

Trajanje: 1 dan, 3 školska časa

Vesna Pejović
Vesna
Pejović
Mihailo Lujak
Mihailo
Lujak
AleksandarK
Aleksandar
Kušić
djordje_mandrapa
Đorđe
Mandrapa
Goran Petrović
Goran
Petrović
Jelena Stepanov
Jelena
Stepanov
Aleksandra Đorđević
Aleksandra
Đorđević
Đorđe
Nenadović
Uroš Dojčinović
Uroš
Dojčinović
Irina
Tomić
ĐorđeAlfirević
Đorđe
Alfirević
NinaStojanovic-fsu
Nina
Stojanović
Kristinka Selaković
Kristinka
Selaković
Zorica
Jelić
Marija
Kojić

Osnovni predmeti koje ćete istraživati na ovom smeru su oblikovanje, arhitektoničnost i upotreba materijala, a akcenat se stavlja na intenzivnu praktičnu primenu stručnih znanja iz domena industrije, materijala i zanatstva.

Uporedo sa tim, učićete kako da vodite računa o novim zahtevima društva koje se menja i da budete u toku sa trendovima i težnjama savremenog dizajna.

Ovakve studije stvaraju dizajnere koji su u stanju da upravljaju kompletnim dizajnerskim procesom dajući mu svoj lični pečat.

Adobe i Autodesk sertifikati

Dizajnerima enterijera je neophodno znanje u Autodesk softverima kao što su AutoCAD i 3ds Max, a poznavanje rada u Adobe softverima povećava njihovu produktivnost i daje im mogućnost da prošire svoju delatnost.

Zbog toga na Fakultetu savremenih umetnosti dizajneri dobijaju sveobuhvatno digitalno obrazovanje, koje im omogućava da polažu ispite za Autodesk i Adobe setifikaciju. A ovim vrednim sertifikatima dokazaćete svoje znanje budućim poslodavcima i pronaći posao kakav želite.

Autodesk sertifikacija
 • AutoCAD Certified User / Professional
 • AutoCAD Certified User / Professional
Adobe sertifikacija – ACA (Adobe Certified Associate)
 • Visual Communication (Adobe Photoshop)
 • Web Authoring (Adobe Dreamweaver)
 • Video Communication (Adobe Premiere)
 • Graphic Design & Illustration (Adobe Illustrator)
 • Print & Digital Media Publication (Adobe InDesign)

Praktičan rad koji vodi ka uspehu

Kako biste stekli praktična znanja i pripremili se za realne situacije, zadatke i projekte, na Fakultetu savremenih umetnosti vam je omogućena praksa u skladu sa vašim interesovanjima. 

Pored projekata na kojima ćete raditi sa svojim profesorima, imate priliku da sarađujete i sa svojim kolegama sa drugih odseka – da radite na secenografijama predstava studenata glume koje se izvode na najistaknutijim scenama u zemlji, ili da učestvujete u postavkama izložbi na kojima ćete pored kolega sa odseka Likovnih umetnosti i Grafičkog dizajna i sami izlagati svoje radove.

Uz to, imaćete pristup studiju i svoj profesionalnoj opremi eduTV-a, gde ćete moći da se bavite uređivanjem filmske i televizijske scenografije.

Šta dalje?

Nakon školovanja na modulu Dizajn enterijera Fakulteta savremenih umetnosti otvorena su vam sva vrata. Možete se baviti dizajniranjem prostora samostalno ili se zaposliti u nekoj od prestižnih kompanija i biroa koji se bave uređivanjem enterijera.

Takođe, možete odlučiti da svoju karijeru usmerite ka dizajniranju rasvete, nameštaja ili scenografiji, budući da su znanja koja ćete kod nas steći multidisciplinarna.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.